Wprowadzamy Radość do Domu Smutku – Siódma Edycja

22-12-2019

W dniu 21 grudnia 2019 r. odbył się w Schronisku Finał Siódmej Edycji akcji zainicjowanej w 2015 r. przez dwie siostry, Panie Aleksandrę i Annę, Wprowadzamy Radość do Domu Smutku. Było wspólne kolędowanie i słodki poczęstunek, ciastami pieczonymi przez Wolontariuszy. Mieszkańcy otrzymali ręcznie zdobione przez Dzieci ze świetlic terapeutycznych, kartki z życzeniami świątecznymi oraz słodkie pierniczki. W ramach prowadzonej od września zbiórki, na potrzeby Mieszkańców zostały przekazane kosmetyki (dezodoranty, szampony, pianki i maszynki do golenia, kremy), materiały opatrunkowe, ubrania oraz balkonik. Całość Wydarzenia uświetniła wizyta redaktorów z TVP Szczecin (https://szczecin.tvp.pl/45899973/prezent-od-wolontariuszy-spotkanie-wigilijne-w-szczecinskim-schronisku).

Serdecznie Dziękujemy Wszystkim Zaangażowanym:

Organizatorkom Aleksandrze Sileńskiej i Annie Butrym oraz: dzieciom i wychowawcom z Przedszkola Integracyjnego Bystrzaki w Szczecinie; dzieciom i nauczycielom ze Szkoły Podstawowej nr 48 w Szczecinie; dzieciom i nauczycielom ze Szkoły Podstawowej w Kliniskach; dzieciom i wychowawcom z Domu Rodzinnego w Tanowie; młodzieży i wychowawcom z Miejskiego Ośrodka Socjoterapii nr 2 Szczecinie; młodzieży i nauczycielom z Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Integracyjnymi; dzieciom i wychowawcom z Centrum Opieki nad Dzieckiem; dzieciom i wychowawcom z Przedszkola Publicznego nr 64 w Szczecinie; uczniom i nauczycielom ze Szkoły Podstawowej w Mostach; wychowankom i wychowawcom ze Środowiskowego Ogniska Wychowawczego; wychowankom i wychowawcom z Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Pod Lipą i Leśna Chatka; uczniów i nauczycieli VII Liceum Ogólnokształcącego im. K.K. Baczyńskiego; dzieci i wychowawców z Punktu Przedszkolnego Expercik na Warszewie; uczniów i nauczycieli Szkoły Przysposabiającej do Pracy nr 2; dzieci i wychowawców z Przedszkola „Tęczowa Kraina”; Kuratorów Rodzinnych z Sądu Rejonowego Szczecin Centrum, pracowników oddziału Credit Agricole Bank Polska S.A. w Szczecinie i Pozostałym Sympatykom